top of page
Schermafbeelding 2023-05-10 om 14.01.25.jpeg

Eric Bloemen

Na mijn studie aan de TU in Delft ben ik werkzaam geweest voor een middelgroot architectenbureau in Cheltenham, Engeland.


Begin jaren 90 heb ik mijn eigen bureau in Overveen opgezet. In de eerste jaren resulteerde dat in veel freelance werk voor andere architectenbureaus. Ik heb onder andere veel werk gedaan voor het gerenommeerde restauratie bureau Braaksma & Roos in Den Haag/Bloemendaal. Vanaf 1996 is mijn bureau gevestigd in de oude garage van het Landgoed Duinlust, bij de ingang van het natuurgebied Middenduin.

Mijn werkgebied beslaat voornamelijk de regio Zuid-Kennemerland, zoals Bloemendaal, Aerdenhout, Overveen Heemstede en Haarlem, maar er zijn ook werken uitgevoerd in Schagen, Noordwijk, Cothen, Texel en zelfs het maken van een plan voor de verbouw van een oud fabriekscomplex in Tsjechië.


Ik heb mij gaandeweg gespecialiseerd in het eigentijds uitbouwen en verbouwen van bestaande panden, waarbij het eindresultaat zich moet voegen in de omgeving, zonder de bestaande architectuur te kopiëren.


Toevoegingen en aanpassingen mogen wat mij betreft modern en eigentijds zijn, maar moeten het karakter van de bestaande situatie geen geweld aandoen en waar mogelijk dit karakter zelfs versterken.

Contact

Architectenbureau Eric Bloemen
Zanderijvaart 2
2015 AC Overveen
T: 023 . 5247436

bottom of page